18 Ekim 2017 Çarşamba

KARAKÖY POĞAÇASI


KARAKÖY POĞAÇASI
MALZEMELER
250 gr oda sıcaklığında teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta ( 2'sinin sarısı üstüne)
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket karbonat
Yarım paket  kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı sirke
4.5-5 su bardağı un

3.5 su bardağı un, karbonat, kabartma tozu, tuz, şeker, mahlep yoğurma kabında karıştırılır. Sıvılar eklenip yoğurmaya başlanır. Un ilavesi isteyecektir. Elden kurtulan yumuşak bir hamur yoğurulur. Mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlanır. Açılıp önce alttan ve üstten sonra da iki kenardan ortaya katlanıp tekrar yuvarlanarak yağlı kağıt serili
tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülüp    çatalla çizikler atılır. 200  dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. İlk sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder