28 Ekim 2017 Cumartesi

ELMALI RULO KURABİYE

ELMALI RULO KURABİYE
Hamuru için:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
3/4 nescafe fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
3-3.5 su bardağı kadar un
İç  harcı için:
3 adet rendelenmiş orta boy elma
2 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın  
1 küçük çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
Öncelikle elma ve şekeri  tavada kavuralım. Tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, yoğurt, yumurtayı iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri ekleyelim. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. 5 dakika bekletelim. İki parçaya bölelim. Tezgaha streç film serip üzerine hamur parçasının birini alalım ve üstüne kenarından yırttığımız buzdolabı poşetini serip merdane ile açabildiğimiz kadar açalım. Buzdolabı poşetini kaldırıp üzerine elmalı harcı yayıp streç film yardımıyla rulo yapalım. Diğer hamuru da hazırlayıp buzlukta 1 saat bekletelim. Birer parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 180 derecede hafif kızarana    kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder