4 Kasım 2017 Cumartesi

BEYAZ ÇİKOLATALI PİŞMEYEN BROWNIE

 PİŞMEYEN BROWNI ( BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU)
MALZEMELER
Kreması için:
2.5 çay bardağı toz şeker
7 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kakao
2 paket vanilin
2 paket çikolata (160 gr)
50 gr tereyağ veya margarin
8 su bardağı süt

9 paket Eti kakaolu bisküvi

Üzerine:
3.5 su bardağı süt
2 paket beyaz çikolata sos

 En büyük boy dikdörtgen borcama tam 5 kat ve 24 dilim bir pasta hazırlayacağız. Lezzeti garanti:)
Tereyağ, çikolata ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak kremayı pişirelim. Ocaktan alır almaz tereyağ, çikolata ve vanilin ekleyip çikolata eriyene kadar karıştıralım. Borcama 1 sıra bisküvi dizip üzerine krema sıvayalım. Krema bitene kadar 1 sıra bisküvi 1 sıra krema şeklinde işleme devam edelim. Ben 5 sıra bisküvi kullandım. Pastayı üzeri iyice soğuyana kadar yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletelim ki çikolata sos üzerinden akıp kaymasın. Pasta iyice soğuyunca beyaz çikolata sosu hazırlayıp üzerine yayalım. 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder