28 Mayıs 2020 Perşembe

PRATİK ÇİKOLATALI PASTA

PRATİK ÇİKOLATALI PASTA
Keki için :
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1. 5-2 çay bardağı un ( Yarım çay bardağı nişasta 1-1. 5 çay bardağı un da olur)

Keki ıslatmak için :
Yarım çay bardağından az fazla süt

Kreması için :
1 paket toz  krem şanti
3 yemek kaşığı labne peynir
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı kakao

Üzerine arzuya göre çikolata sos (yarım paket sos 1 su bardağı sütle pişecek)

Keki için yumurta, şeker ve sıcak suyu 3 dakika çırpalım.Sütü ekleyip tekrar çırpalım.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
Yağlanmış küçük yuvarlak borcama hamuru döküp 180 dereceye ısınmış fırının en alt rafında 15 dakika kadar pişirelim.
Bu arada krema için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp çırpalım ve dolapta soğutalım.
Keki fırından alınca üzerine kürdanla delikler açıp sütle ıslatalım. Kremayı kekin üzerine yayalım.Çikolata sosu sütle karıştırıp pişirelim.Ara ara karıştırıp soğuttuktan sonra 1 saat dolapta beklemiş pastanın üstüne yayalım veya buzdolabı poşetine doldurup ucunu delip üzerine sıkalım. Eğer sıkarak yapacaksanız az bir sos yeterli olacaktır, yarım paket fazla gelir.
En az 1 saat daha bekletip servis edelim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder