15 Mayıs 2020 Cuma

MİNİ EKMEKLER

MİNİ EKMEKLER
MALZEMELER
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5-5.5 su bardağı un

Toz şeker, su ve mayayı karıştırıp ağzını kapatalım 10 dakika bekletelim. Tuzu ekleyip kontrollü un eklemeye başlayalım. 4 bardak undan sonra yağı ekleyelim ki toparlamak kolay olsun. Hamur kıvama gelene kadar un ekleyelim. Ben toplam 5 bardak kullandım. Kıvam cıvık olacak elinizden kaşıkla sıyıracaksınız. Kapağını kapatıp en az 1 saat mayalandıralım. Ben akşamdan yoğurup buzdolabında beklettim. Orta boy mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine temiz bir bez kapatıp 30-40 dakika tepsi mayasını bekletelim. Üzerine az un eleyip bıçakla ortasına kesi atalım. 200 dereceye ısıtılmış fırının tabanına dayanıklı bir kaseyle su koyalım. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp 15 dakika bu şekilde pişirelim. Sonra üzerindeki tepsiyi alıp 15-20 dakila daha pişirelim. Üzerine az su serpip bez kapatarak 10 dakika yumuşamasını bekleyelim. Afiyey olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder