20 Mayıs 2020 Çarşamba

İNCİRLİ VE CEVİZLİ REVANİ

İNCİRLİ, CEVİZLİ REVANİ
MALZEMELER
3 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 kaşık eksik un
1.5 paket kabartma tozu
1 pakey vanilin
1 su bardağı ezilmiş ceviz içi
15 adet incir
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su

İncirleri küp doğrayıp ılık suya ıslatalım.
Şerbeti için su ve şekeri bir tencerede karıştırarak eritelim. 5 dakika kaynadıktan sonra 5 damla limon sıkıp 2 dakika daha kaynatalım. Soğuması için kenara alalım. Az şekerli seven 2.5 şeker-3.5 su; çok şekerli seven 3.5 şeker-4 su ölçüsü kullanabilir. Yukarıdaki ölçü orta karardır.
Şerbet soğurken yumurta ve şekeri çırpalım. Sıvıları ekleyip tekrar çırpalım. İrmik ekleyip arada karıştırarak 10 dakika bekleyelim. Sonrasında un, kabartma tozu, vanilin, cevizi ekleyelim. İncirlerin suyunu süzüp üzerine 1 kaşık un serpip kek karışımına ekleyelim. Hafif yağlanmış büyük boy kare borcama harcı dökelim. 170 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika nar gibi üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan sıcak tatlıyı 1 dakika bekletip dikkatlice dilimledikten sonra soğuyan şerbeti kepçe kepçe çektirerek dökelim. Üzerine bir tepsi kapatıp en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder