1 Mart 2019 Cuma

NOKUL



NOKUL
Hamuru için:
3 su bardağı un
Yarım paket instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
1 tutam tuz

İç harcı için:
1 çay bardağından 1 parmak eksik tahin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı bardağı kuru üzüm
1 kahve fincanı toz şeker

Üzeri için:
1 adet  yumurta sarısı

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek elden kaşıkla kurtulacak cıvıklıkta bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım. 1 saat sonra hamur iki katına çıkacaktır.
Hamur iyi mayalanırsa açmakta hiç sorun yaşamazsınız. Unlanmış tezgaha hamuru alıp merdane veya oklavayla açalım. Üzeri için tahin ve yağı karıştırıp bol bol sürelim. Toz şekeri hamurun üzerine serpelim. Ceviz, üzüm ve tarçını da serpelim. Elimizle nazikle kendimize doğru çekip sararak hamuru rulo yapalım. Yarıya gelince de diğer taraftan sarıp 2.ruloyu elde edelim. Önce ortasını kesip iki ruloyu birbirinden ayıralım. Sonra da her bir ruloyu 5 cm enindeki parçalara keselim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder