22 Mart 2019 Cuma

TART KALIBINDA TİRAMİSU

TART KALIBINDA TİRAMİSU
MALZEMELER:
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı ılık süt veya su
1 paket üçü bir arada granül kahve
Kreması için:
1.5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı labne peyniri
Üzerine elemek için 1 çorba kaşığı kakao
( Ajda çay bardağı ölçüsüyle yapıldı.)

Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Sıvıları ekleyip tekrar çırpalım. Katıları ekleyip karıştıralım. Tart kalıbını tereyağ veya margarinle yağlayıp unlayalımve kek harcını dökelim.175 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Kekin üzerine temiz bir brz örtüp 10 dakika dinlendirdikten sonra ters çevirelim. Keki ıslatmak için kahveyi sütün içinde eritelim ve kaşıkla kekin her yerine dökelim. Kek soğurken labne ve vanilin hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirelim. Dilerseniz 1 yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz pişecek krema malzemelerine. Ben sevmiyorum o yüzden eklemedim. Pişen kremaya vanilin ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak ılıtalım. Labneyi ekleyip mikserle çırptıktan sonra tartın ortasındaki çukur alana dolduralım. En az 2 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servisten önce üzerine kakao eleyerek servis edelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder