29 Mart 2019 Cuma

MİLFÖYDEN PAÇANGA BÖREĞİ

MİLFÖYDEN PAÇANGA BÖREĞİ ( KIZARTMADAN)
MALZEMELER
10 adet kare milföy
İç harcı için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
50 gr pastırma veya 1 parmak sucuk
1 adet küp doğranmış domates
2 adet minik doğranmış biber
Kekik
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı galeta unu

Kızartılan börekten çok daha çıtır ve lezzetli bir tarif. Ramazanda ara sıcak olarak rahatlıkla yapılabilir.
Öncelikle milföyleri yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletelim. Bu arada harç malzemelerini bir kasede karıştıralım. Pastırma veya sucuğun tuzu yeteceği için ekstra tuz eklemeyelim. Yumuşayan hamuru elimizle hafif inceltip 1 yemek kaşığı dolusu iç harç koyalım ve zarf gibi katlayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp sadece üzerini galeta ununa batıralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 200 derecede yaklaşık 25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder