4 Şubat 2019 Pazartesi

KARAMELLİ ELMALI KURABİYE

KARAMELLI ELMALI KURABİYE
MALZEMELER:
Hamuru için:
125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın
3-3.5 su bardağı un
İç harcı için:
2 orta boy rendelenmiş elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı su
Karamel sos için:
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı süt
1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
Bağlamak için 2 yemek kaşığı soğuk suyla karıştırılmış 1 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için kırılmış fındık
Benzerini daha önce dışarıdan almıştık ben de evde denemek istedim. Malzeme kalabalıklığı gözünüzü korkutmasın. Çok kolay ve yapması tam bir terapi. Çok lezzetli dememe gerek yok sanırım:))
Önce elmayı tencereye alalım. Şekeri ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. İyice yumuşayan elmaları blenderdan çekip tarçın ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru için un hariç tüm malzemeyi karıştırıp azar azar unu ekleyerek yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlak açalım. Ortasına elmadan koyup bir tarafını üzerine kapatıp sonra da diğer ucunu kapatalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derecede 20 dakika kadar pişirelim. Bu arada karamel sos için pudra şekerini granit veya teflon tavaya alalım. Kısık ateşte arada karıştırarak eritelim. Tamamı eriyince tereyağ ekleyip karıştıralım. Altın rengi alınca sütü ekleyelim. Sertleşecektir. Tekrar şeket erimeye başlayınca biz de karıştırmaya başlayalım. Tamamı eriyince nişastalı suyu ekleyelim. Kaynayınca altını kapatalım. 1 dakika kadar soğutup bal kıvamına gelince kaşığın ucuyla kurabiyelerin ortasına çizgi halinde sosu dökelim. Kurabiyeleri kırılmış fındığa batıralım. İyice soğutup servis edelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder