23 Ocak 2019 Çarşamba

ÇİKOLATALI ALMAN PASTASI

ÇİKOLATALI ALMAN PASTASI
Malzemeler
 Hamuru için:
 3/4 çay bardağı ılık su
 3/4 çay bardağı ılık süt
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 yumurta
1 paket vanilin
3.5 yemek kaşığı şeker
 Yarım paket instant maya
3-3.5 su bardağı un
Krema için:
 3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
 4 yemek kaşığı şeker
1 paket toz krem şanti
1 tatlı kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi Üzerine:
 1 paket çikolata sos
1.5 su bardağı süt
Daha önce yaptığım tarifin ölçülerini güncelleyerek tekrar denedim. Bu şekliyle 20 tane yuvarlak pasta elde edebiliriz. Un hariç tüm hamur malzemeleri karıştırılıp 5 dakika beklenir. Hamur için tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp yumuşak bir hamur olacak şekilde un eklenir.Hamur 1 saat mayalandıktan sonra cevizden küçük parçalar koparılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerine örtü kapatılıp bir saat daha mayalandırılır. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bu arada krema için şanti hariç tüm malzemeler tencereye alınıp pişirilir. Pişen krema 5 dakika kadar dinlendikten sonra toz krem şanti katılıp mikserle çırpılır. Çikolata sos için süt ve toz karışım tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Koyu bir sos olacak. Piştikten sonra ara ara karıştırarak soğutulur. Pişen ve iyice soğuyan pastacıklar ortadan ikiye kesilip aralarına krema sürülür. Dolapta 1 saat beklemesi yeterli olacaktır.Servis edileceği zaman da çikolata sosu dökülür. Sos yerine pudra şekeri de olabilir. Mayalı olduğu için aynı gün tüketilmeli. Bir bölümünü buzluğa kaldırıp ihtiyaç olduğunda da krema ve sosla buluşturabiliriz. Afiyet olsun...   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder