16 Şubat 2019 Cumartesi

ÇARKIFELEK POĞAÇA

ÇARKIFELEK POĞAÇA
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
5 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6-7 su bardağı un
Arzuya göre 1 çay kaşığı mahlep
Arasına 100 gr teremyağ veya tereyağ
Üzerine 1 yumurta sarısı

Tadı ve görüntüsü tam misafirlik, yumuşacık bir poğaça.
Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek elden zor kurtulan bir hamur yoğuralım. Katı olmasın ki güzel kabarsın. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim. Mandalina büyüklüğünde beze alıp açalım. Bıçakla üzerine 4-5 çizik atıp üzerine minik yağ parçaları bırakalım. Alttaki ucundan tutup yukarı doğru fotoğraftaki gibi yuvarlayıp sonra da iki ucunu birleştirelim. Üzerine temiz bez kapatıp 15 dakika daha mayalandırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder