19 Şubat 2019 Salı

NEVZİNE

NEVZİNE
MALZEMELER
Hamuru için:
1 paket oda sıcaklığında Teremyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı kırılmış ceviz içi
5 yemek kaşığı tahin
Yarım paket kabartma tozu
6 bardak kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı pekmez

Ben Nevzine'den pek hazzetmezdim. Ancak bu tarifte o klasik ağır koku ve ağzı buruk yapan tad olmadığı için bayıldım. Size de şiddetle tavsiye ederim.
Öncelikle şerbet için şeker ve suyu ocağa alalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra pekmezi ekleyip 3 dakika daha kaynatalım. Şerbet soğurken hamur için un ve ceviz hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek kurabiye hamurundan biraz daha sert bir hamur yoğuralım. Eklenecek un miktarı markaya göre fark eder. Biraz kurabiyeden sert olsun. Son aşamada cevizi ekleyip yağlanmış büyük boy borcama hamuru yayalım. Üzerine güzelce bastırıp her yerini eşitleyelim. Çatalla çizikler atarak şekil verelim. 180 dereceye ısıtılmış fırının orta katında üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlı ılıyınca ( çok soğumayacak ama) ılık şerbet dökelim. Mümkünse 1 gece, değilse 5-6 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder