22 Şubat 2019 Cuma

TEPSİDE KOLAY KÖSTEBEK PASTA

TEPSİDE KOLAY KÖSTEBEK
Keki için;
3 yumurta
4 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr kakao
2 su bardağı un

Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt

Kreması için;
2 paket toz krem şanti (150 gr)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
150 gr labne peynir
1 paket sıvı krema
Yarım çay bardağı soğuk süt
1 su bardağı damla çikolata
3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi

Arasına 3 adet muz

Üzeri için;
Artan kek kırıntıları
2-3 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Anlatması yapmasından daha teferruatlı, pratik ve çok lezzetli bir pasta tarifi. Üstelik tam 20 kişilik.
Öncelikle krema için damla çikolata hariç gerekli tüm malzemeleri mikserle çırpalım. Damla çikolatayı da ekleyip karıştıralım ve katılaşması için dolaba kaldıralım.
Keki için yumurta, şeker ve sıcak suyu 3-4 dakika mikserle çırpalım. Sıvıları ekleyip karıştıralım. Katıları ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş midi fırın tepsisi veya dikdörtgen borcama döküp 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Kek soğuyunca üst katını daha ince tutarak keki 2 parçaya ayıralım. Üstteki parçayı robota doldurup hindistan cevizini de ekleyip çekelim. Alttaki parçayı tepsiye alıp sütle ıslayalım. Kremanın yarısını kekin üzerine yayalım. Üzerine muzları dizipkalan yarısını yayalım. Robotta çektiğimiz kekleri üzerine yayalım. Elimizi ıslatıp hafifçe bastırarak üstünü düzeltelim.1 gece dinlendirip dilimleyerek servis edelim.
Ben midi fırın tepsisinde pişirdim büyük fırınım olmadığı için ve keki ikiye kestikten sonra üst katın bir parçasını ucuna ekleyerek büyük dikdörtgen borcamda kremaladım.
Kreması daha kalın olsun isterseniz 3 paket toz krem şanti kullanabilirsiniz. Tabi sütü de 1 çay bardağına yakın arttırmalısınız.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder