17 Mart 2018 Cumartesi

KOLAY ÇARŞAF BÖREĞİ

ÇARŞAF BÖREĞİ
MALZEMELER
Hamuru için:
5.5-6 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
Aralara sürmek için:
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
İç harç için:
3 adet kuru soğan
1 bağ ıspanak
Tuz, karabiber, pulbiber  
Üzerine yumurta sarısı
Büyük porsiyonlar şeklinde hazırladığım bu börekler için mandalina büyüklüğünde beze aldım. Ceviz büyüklüğünde beze alıp küçük de yapılabilir.
Hamuru için tuz  ve unu karıştırıp yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. bezeler yapıp bez örtüp 10 dakika dinlendirelim. Sonra az un serperek her birini tatlı tabağı kadar açalım. Her açtığımız hamuru yağlayıp 7-8 tanesini üst  üste koyalım.
üste koyalım. En üsttekilere de yağ sürüp buzdolabı poşeti kapatalım ve 40 dakika dinlendirelim. Bu arada iç harcı hazırlayalım. Az yağ kızdırıp soğanları ekleyelim ve kavuralım.  Ispanakları ve baharatları ekleyip 5 dakika kavuralım ve ocaktan alalım. Hamur demetlerini alt üst edelim ki ilk açtıklarımız en öne gelsin. Tezgahı fırça ile az yağlayalım. Hamurlardan birini alıp köşelerde  nazikçe çekerek uzatıp inceltelim. Bir ucuna iç harcı yayıp rulo yapalım sonra da gül şeklinde sarıp yağlı tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat kadar kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine örtü örtüp 20 dakika dinlendirelim ve servis edelim. Bu ölçülerle büyük 15 adet börek elde edilebiliyor. Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder