16 Mart 2018 Cuma

BATON KALIPTA BİSKÜVİ PASTASI

BATON KALIPTA BİSKÜVİ PASTASI
MALZEMELER
1 paket kakaolu petibör bisküvi
2 paket çikolatalı puding
4.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
40 gr bitter çikolata

Sütle pudingi pişirelim. Tereyağ ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Baton kalıba streç film çekel veya buzdolabı poşeti yerleştirelim. Kalıbın dibine 4 kaşık puding yayalım. Bisküvilerden birini alıp iki tarafını da pudinge batıralım ve kalıba koyalım. Başka bir bisküvi alıp bir yüzüne 1 yemek kaşığı puding yayıp kalıptaki bisküviye yapıştıralım. Bu şekilde kalıp dolana kadar devam edelim. Bir yüzü kalıba değecek olan bisküvilerin 2 tarafını da pudinge batıralım ki görüntü düzgün olsun. Kalan pudingi üzerine yayalım. Streç filmi üzerine kapatıp en az 2 saat buzlukta 4 saat de buzdolabının altında bekletip pastayı tabağa ters çevirip süsleyelim. Benim gibi muzla süslemek isterseniz 1 tatlı kaşığı balı 2 yemek kaşığı suyla açıp muz dilimlerini bu karışıma batırdıktan sonra  dizerseniz birkaç saat kararmaz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder