2 Haziran 2019 Pazar

KLASİK REVANİ

KLASİK REVANİ
MALZEMELER
Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı sulu yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Şerbeti hazırlayarak başlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp eriyene kadar karıştırarak kaynatalım. 5 dakika kaynadıktan sonra limon ekleyip 2 dakika daha kaynatalım. Çok şekerli seviyorsanız 3'er bardaktan hazırlayabilirsiniz.
Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Yoğurt, yağ ve irmik ekleyip karıştıralım. Kalan malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım. Yağlanmış büyük kare borcama dökelim. 170 dereceye ısıtılmış fırının en alt katında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından aldığımız keki yaklaşık 3 dakika ilk sıcağı çıkana kadar soğuttuktan sonra dilimleyip soğumuş şerbeti azar azar üzerine gezdirelim. Şerbeti birden dökmeyip kepçe kepçe döküp çektikçe yenisini dökmeliyiz. 2 saat kadar dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder