16 Haziran 2019 Pazar

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI ( BOL KEPÇE)
MALZEMELER
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı un
10 bardak su
2 bardak et suyu
1.5 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı limon suyu
3/4 su bardağı soğuk süt
1 yumurta sarısı
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1'er çay kaşığı kırmızı biber, karabiber, kimyon, kekik ve nane

Önce soğanları ve yağı düdüklüye alıp kavuralım. Soğanlar yumuşayınca unu ekleyip 2 dakika kavuralım. Yıkanıp süzülmüş mercimeği ekleyip 1 dakika karıştırdıktan sonra suyu ve et suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Havası çıktıktan sonra 15 dakika kısık ateşte kaynatalım. Terbiye için malzemeleri bir kasede çırpalım. Havası çıkan düdüklüyü açıp çorbayı blender ile çekelim. Sıcak çorbadan soğuk terbiyeye 1 kepçe ekleyip iyice karıştıralım. Sonra 1 kepçe daha ekleyip karıştıralım. 3.kepçeyi de ekleyip karıştırdıktan sonra tencereyi tekrar ocağa alıp ılıttığımız terbiyeyi azar azar tencereye dökerken bir yandan da sürekli aynı yönde karıştıralım. Tuzunu ekleyelim. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Çorba kaynarken yağları sos tenceresinde eritelim. Baharatları da ekleyip ocaktan alalım. 5 dakika kaynayan çorbaya sos gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder