28 Haziran 2019 Cuma

BOL SOSLU ISLAK KEK

BOL SOSLU ISLAK KEK
MALZEMELER
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı elenmiş un
Sosu için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1.5 çay kaşığı un

Kek için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım.
Sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpalım. Katı malzemeleri eleyerek ekleyip tel çırpıcı ile aynı yönde karıştırarak homojen bir hamur elde edelim. Büyük kare borcamı sıvı yağ ile yağlayıp kek karışımını dökelim ve 175 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
Bu arada sos malzemelerini küçük bir tencerede karıştıralım. Ocağın üzerine alıp tüm malzemeler eriyip karışana kadar pişirelim. Kaynaması gerekmiyor.
Kek piştikten sonra kürdanla minik delikler açıp dilimleyelim ve sosu keke yedirerek kaşık kaşık her yerine dökelim.
1 saat dinlenmesi bile yeterli ama 1 gece beklerse tadı tam oturacaktır. Aynı gün hepsi yenecekse sosa 40 gr da bitter çikolata ekleyebilirsiniz. Ama ertesi gün yenecekse eklemeyin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder