9 Haziran 2019 Pazar

KREMALI HAVUÇLU KEK

KREMALI HAVUÇLU KEK
MALZEMELER:
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 orta boy havuç (rendelenmiş)
1 orta boy elma (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük kase dövülmüş ceviz

Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti
Üzerine ince kıyılmış fındık ve hindistan cevizi

Keke başlamadan tart kalıbını tereyağla yağlayıp hafif unlayalım. Keki için şeker ve yumurtaları çırpalım. Süt ve yağ ekleyip tekrar çırpalım. Un, vanilin, kabartma tozunu karıştırıp elma, havuç ve cevizi ekleyelim ve harmanlayalım. Kalıba döküp 175 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim.
Bu arada tereyağ, vanilin ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Pişince vanilin ve tereyağ ekleyip ara sıra karıştırarak soğutalım. Fırından çıkan kekin üzerine bez örtüp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirelim. Kek ve krema soğuyunca kremayı kekin orta çukuruna yayalım. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim.Servisten önce hindistan cevizi, fındık ve tercihen tarçınla süsleyelim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder