24 Haziran 2019 Pazartesi

BORCAMDA YAŞ PASTA

ÇİKOLATALI BORCAM PASTASI
MALZEMELER:
Keki için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu (elenmiş)

Muhallebisi:
2, 5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
Yarım paket bitter çikolata (40 g)
2 yemek kaşığı sürülebilen çikolata

Islatmak için:
1.5 su bardağı süt

Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili büyük kare borcama hamuru dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Kek pişince üzerine bir bez kapatalım ve soğumaya bırakalım. Kek soğurken krema için süt, şeker ve unu karıştırarak pişirelim. Kaynayınca çikolata, sürülebilen çikolata, tereyağ ve vanilin ekleyip ocaktan alalım. Ilıyana kadar arada bir karıştıralım. Soğuyan keki ikiye bölelim. Ben iple kesiyorum. Kekin bir parçasını tekrar borcama alıp sütün yarısını dökerek ıslayalım. Kremanın yarısını üzerine yayalım. İkinci kek parçasını da ıslayıp kremanın üzerine kapatalım. Kalan kremayı sürelim. 1 gece buzdolabında soğutup servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder