31 Mayıs 2019 Cuma

PEKMEZLI DONDURMALI HELVA

PEKMEZLİ DONDURMALI HELVA
MALZEMELER
2 su bardağından 2 parmak eksik su
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pekmez
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
5-6 kaşık sıvı yağ
1 su bardağı+2 yemek kaşığı irmik
Yarım çay kaşığı tarçın
Sütlü kesme dondurma

Su ve şeker bir tencereye koyulup ocağa alınır. Şeker eriyene kadar karıştırılıp şeker eriyince şerbet ocaktan alınır vr pekmez eklenip karıştırılarak şerbet ılımaya bırakılır.  Şerbetin kaynamasına gerek yok.
Yağlar teflon veya granit, geniş bir tavada eritilir. İrmik eklenerek orta ateşte rengi açık kahverengiye dönene kadar kavurulur. Şerbet yavaş yavaş eklenerek 6-7 dakika daha kıvam bulması için kavurulur. Tavanın kapağı kapatılıp 15 dakika kadar dinlendirilir. Bir kaseye streç film geçirilir. 3 yemek kaşığı helva kasenin ortası oyuk kalacak şekilde yerleştirilir. Ortaya dondurma koyulup üzeri 1 yemek kaşıği helvayla kapatılır. Servis tabağına ters çevrilerek servis edilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder