16 Temmuz 2019 Salı

KAHVELI PASTA

KAHVELİ PASTA
MALZEMELER:
Keki için:
3 yumurta
1 büyük çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 paket bitter çikolatalı puding
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Islatmak için:
1.5 su bardağı süt veya su
2 paket 3'ü bir arada granül kahve
Kreması için:
4.5su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakaolu toz krem şanti (75gr)
4 yemek kaşığı labne
Üzerine elemek için:
25 gr kakao

Bu tarif tamamen bana aittir. Büyük dilimlenirse 20, kare dilimlenirse 25 kişiyi ağırlar. Tabii ki bir yiyen ikinciyi istemezse:))
Keki için yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri karıştıralım. Hamuru yağlanmış büyük dikdörtgen borcama veya midi fırın tepsisine döküp 175 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Kürdan batırarak pişip pişmediğine bakıp fırından alalım.
Keki fırından çıkarınca ilk sıcağı çıkana kadar bekleyelim. Bu arada ılık sütle kahveyi karıştıralım. Kürdanla kekin üzerine delikler açıp kekin her yerini kahve ile ıslatalım. Kek iyice soğuyana kadar yaklaşık 1 saat dinlendirelim. Bu arada krem şanti, vanilin, labne hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım. Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Kaynayınca vanilin ekleyip ocaktan alalım. Ilıyınca labne ve şanti ekleyip iyice çırpalım. Kekin üzerine yayıp en az 4-5 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Servisten önce üzerine kakao eleyelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder