12 Mayıs 2019 Pazar

PRATİK BURÇAK PASTASI

PRATİK BURÇAK PASTASI
MALZEMELER
2 paket yuvarlak burçak bisküvi
1 büyükçay bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
2 yemek kaşığı labne peyniri
Bisküvileri ıslatmak için yarım su bardağı süt
Bulamak için yarım çay bardağı hindistan cevizi
Çilek sos için:
10-12 adet çilek
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker

Önce sosu hazırlayalım. Çilekleri robottan çekip tencereye alalım. Üzerine şeker ekleyelim. Nişastayı suyla çırpıp onu da ilave edelim. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Arada karıştırarak soğutalım.
Süt, şanti ve labneyi çırpalım. Bir bisküviyi süte batırıp üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu şanti yayalım. Üzerine ıslatılmış ikinci bisküviyi kapatıp bir dolu kaşık daha şanti yayalim. Üçüncü bisküviyi ıslatıp en üste kapatalım. Bisküvileri alttan üstten hafif bastırarak az sıkalım fazla şanti dışına çıkacaktır. Yanlara bu şantiyi sıvayalım. Kuru yeri kalırsa kasedeki şantiyle kaplayıp hindistan cevizine bulayalım. En üstte kalan bisküvinin üzerine 1 dolu tatlı kaşığı çilek soa yayalım. 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder