10 Mayıs 2019 Cuma

HİRA TATLISI

HİRA TATLISI
MALZEMELER
Şerbeti için:
2 su bardağı kaynamış su
2 su bardağı toz şeker
Hamuru için:
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 dolu yemek kaşıği hindistan cevizi
1 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Yarım su bardağı irmik

Önce şerbeti için 2 su bardağı yeni kaynamış sıcak suya şekeri ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Şerbeti soğumaya bırakalım.
Hamuru için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp hepsi karışana kadar yoğuralım. Kurabiye hamurundan daha cıvık olacak. Elimizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve irmiğe bulayalım. Çok az sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim
Üzeri pembeleşince fırından alıp 3 dakika kadar soğutalım ve şerbetini verelim. 20 dakika sonra tatlıların altını üstüne getirelim ki şerbeti iyi çeksin. 20 dakika sonra yine alt üst edelim. Şerbetini çekene kadar üzerine tepsi kapatmayı da unutmayalım. 2 saat kadar dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder