30 Kasım 2018 Cuma

MERCİMEKLİ PATATES EZMESİ

MERCİMEKLİ PATATES EZMESİ
MALZEMELER
 3-4 adet haşlanmış iri patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
 2.5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı köftelik bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir küçük kase ince kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı toz kırmızı biber,karabiber,kimyon,kuru nane,acı pul biber
Üzerine:
1 kase sarımsaklı yoğurt( susuz olacak)
Sıvı yağda kızdırılmış toz kırmızı biber

Mercimeklere 2 su bardağı su ekleyip haşlayalım. İyice yumuşayınca yarım bardak daha su ekleyip bulguru da katıp ateşi kapatalım. Mercimek ve bulgur dinlenirken patatesleri ezelim. Doğranmış soğanları yağda kavuralım.Salçaları ekleyip 1 dakika daha kavuralım. Tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğuralım. Tabanına streç film kaplanmış tart kalıbına bastıralım. 5 dakika soğuttuktan sonra tabağa ters çevirelim. Servisten önce sarımsaklı yoğurt döküp üzerine biberli yağ gezdirelim. Bu ezmeyi servis edileceği gün yapmanızı tavsiye ederim. Ilık olunca tadı şahane. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder