2 Kasım 2018 Cuma

KREMALI TRUFFLER

KREMALI TRUFFLER
MALZEMELER
7-8 dilim bayat kek veya 1-1.5 paket bisküvi
Yarım paket süt kreması
2 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1'er avuç iri kıyılmış ceviz ve fındık
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süt kreması kullanarak truff yapıldığında daha yoğun bir tadı oluyor. Sütten daha iyi tat ve kıvam veriyor. Artan kekleri ve   bisküvileri  robottan çekelim. Krema hariç diğer malzemelerle beraber derin bir kaba alalım. Kontrollü bir şekilde azar azar krema ekleyerek yoğuralım. Hamur kıvamına gelince krema eklemeyi bırakalım. Ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayalım. Hepsi bitince benmari usülü çikolata eritip üzerlerine birer çay kaşığı bırakalım. 1 saat soğuttuktan sonra servis
edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder