9 Kasım 2018 Cuma

SODALI PASTA

SODALI PASTA
MALZEMELER
Keki için:
4 yumurta
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Ilıyınca kekin üzerine dökmek için 2 şişe limonlu soda
Muhallebisi için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 poşet toz krem şanti

Çok hafif ve değişik bir pasta tarifi.
Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip hafif yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkınca üzerini kürdanla delip ılıyınca 2 şişe limonlu soda dökelim. Kekimiz dinlenirken muhallebisi için tereyağ ve şanti hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim. Ocaktan alınca tereyağ ekleyip ara ara karıştıralım. Ilıyınca şanti ekleyip çırpalım ve kekin üzerine yayalım. 1 gece buzdolabında dinlendirip hindistan cevizi serperek veya çikolata rendeleyerek servis edelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder