17 Kasım 2018 Cumartesi

HAŞHAŞLI AROMATİK REVANİ

HAŞHAŞLI AROMATİK REVANİ
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sulu yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı+1 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 limonun kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Üstüne:
1 poşet toz krem şanti
1 büyük çay bardağı süt
1su bardağı hindistan cevizi

 Şerbet için su ve şekeri 15 dakika kısık ateşte kaynatalım. Soğuması için kenara alıp keke geçelim. Yumurta ve şekeri çırpıp yoğurt ve yağı ekleyelim. 1 dakika daha çırpıp haşhaş ve irmiği ekleyelim. Karıştırıp kalan malzemeleri ekleyip hamura yedirelim. Büyük boy kare borcamı yağlayıp harcı dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafında 30-35 dakika pişirelim. Kek pişerken şanti ve sütü çırpalım. Hindistan cevizi ekleyip çırpaya devam edelim. Kıvam alması için buzdolabına koyalım. Pişen keki 2 dakika soğutup şerbetini verelim. Kekin ağzına tepsi kapatıp iyice soğumaya bırakalım. 1 saat kadar sonra şantiyi dolaptan alıp kekin üzerine sıvayalım. Spatulayı arada ıslayarak kolaylıkla üzerini düzeltebiliriz. Buzdolabında en az iki saat dinlendirip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder