23 Kasım 2018 Cuma

DONDURMALI İRMİK HELVASI

DONDURMALI İRMİK HELVASI
MALZEMELER
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Servis için vanilyalı dondurma

Az malzemeli lezzet patlaması...
Şeker, su ve sütü karıştırıp altını yakalım. Ara ara karıştırarak şeker iyice eriyene kadar ocakta tutalım. Şeker eriyince altını kapatıp ılımaya bırakalım. Yağı tencereye alıp ısıtalım. İrmiği ekleyip rengi dönene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. Yavaşça şerbeti ekleyelim. Şerbetini çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Ocaktan alınca yarım çay kaşığı tarçın da ekleyebiliriz. Kapağını kapatıp 10 dakika soğumaya bırakalım. Soğuyunca helvayı 4 eşit porsiyona ayıralım. Derin bir kaseye buzdolabı poşeti serip helvayı içine koyalım ve ortasını oyup dondurma bırakalım. Üzerine de helvadan kapatalım. Düz bir tabağa ters çevirelim. Buzdolabı poşeti kolay şekil verip çevirmenize yardımcı olacaktır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder