7 Mayıs 2018 Pazartesi

KOLAY BORCAM PASTASI 2

KOLAY BORCAM PASTASI 2
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı elenmiş un      
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu  
1 paket vanilin                
Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
 Kreması için:
1 paket muzlu veya vanilyalı puding
2.5 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti (75 gr)
Sosu için:
1 paket çikolata sos
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için fındık kırıkları

Yumuşacık, kakaolu ve çok kolay bir pasta...
Önce krema için pudingi sütle pişirelim. Arada karıştırarak soğutup  içine toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım. Sosu için süt ve çikolata sosunu pişirelim. Kabuk tutmasın  diye arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
Son olarak keki hazırlayalım. Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Suyu ekleyip tekrar çırptıktan sonra katıları eleyerek ekleyelim ve karıştıralım. Yağlanmış kare borcama döküp 180 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafinda 20-25 dakika kadar pişirelim. Pişen keki 5 dakika soğutup kürdanla delerek sütle her yerini ıslatalım. Kremasını yayıp üzerine çikolata sosu dökelim ve düzleştirelim. En az 2 saat, mümkünse 1 gün buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder