12 Kasım 2017 Pazar

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI (50 TANE)
Hamuru için:
1 paket oda sıcaklığında teremyağ
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1.5 büyük çay bardağı sulu yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin
5 su bardağına yakın un
2 su bardağı irmik
Şerbeti için:6 su bardağı  şeker
6 su bardağı su
Yarım limonun suyu
İç harcına 1 kase ceviz
Önce su,şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatalım. Altını kısıp 15 dakika kaynamasının ardından ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp azar azar un ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edelim. Hamuru 5 dakika dinlendirip 4 parçaya bölelim. Tezgahı unlayıp bir parça hamuru merdane ile yarım santimetre kalınlığında açalım. Çay bardağı ile yuvarlaklar keselim. 4 tanesini uç uca getirip hafif elimizle bastıralım. Uzunlamasına ceviz serpelim. Enine rulo yapalım. Ortasından keselim. Kenarlarını hafif bastıralım ki açılmasın. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlıya soğuyan şerbeti döküp dinlendirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder