6 Kasım 2017 Pazartesi

FIRINSIZ HALLEYLİ PASTA

FIRINSIZ HALLEYLİ PASTA
MALZEMELER
1 paket hazır pastaban
1 paket hazır pasta kreması
1.5 su bardağı soğuk süt      
50 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
7 adet küp doğranmış halley
1 adet küp doğranmış muz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Keki ıslatmak için:
3/4 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı şeker

Çok kolay 15 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli bir pasta...
Önce krema, soğuk süt, tereyağı yüksek devirde 3 dakika çırpalım. Yarısını saklama kabına alıp buzdolabına kaldıralım. Kalan yarısına muz, halley, hindistan cevizi ekleyip karıştıralım. Keki ıslatmak için ılık süte şekeri katıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Derin bir salata kasesini suyla ıslatıp kekin 1.parçasını Kasenin içine oturtalım ve sütün yarısını kaşık kaşık dökerek keki ıslatalım. Hazırladığımız harcı içine dolduralım. Tamamını doldurunca düzleyip üzerine 2.kek katını kapatalım. Kekin dışarda kalan kenarlarını sıkıştırarak kasenin içine kapatalım. Hafif çatlamalar sorun değil. Nasılsa çevirince altta kalıyor:))Kalan sütle kekin üzerini ıslayıp streç film çekelim. Dolapta en az 6 saat mümkünse 1 gün dinlendirip servis tabağına ters çevirelim. Kolay çıkacaktır ama çıkmazsa kenarlarından hafifce bıçakla geçebilirsiniz. Ayırdığımız kremayla kaplayıp dilediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder