9 Ocak 2019 Çarşamba

SİRKELİ ÇITIR BÖREK

SİRKELİ ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
6 yufka
Sosu için:
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
İç harç için:
1 kase beyaz peynir
1 tutam kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı pul biber
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Susam
Çok lezzetli çıtır çıtır bir börek...
Sos malzemeleri çırpıcı ile iyice çırpılır. İç harç malzemeleri başka bir tabakta karıştırılır. Yufkalardan biri tezgaha açılıp fırça ile sos sürülür. Birinci yufkanın üzerine ikinci bir yufka serilir ve o da soslanır. Yufka üçgenler oluşturacak şekilde 8 veya 12 parçaya kesilir. İç harç koyulup kenarları içe katlanarak sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. 190 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder