14 Aralık 2018 Cuma

BAYATLAMAYAN MİSKET KURABİYE

MİSKET KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1’er tatlı kaşığı mahlep, tuz ve tatlı kırmızı biber
Yarım çay bardağı çörek otu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
3-3. 5 su bardağı un
Çok bereketli ve geç bayatlayan şahane tuzlular gelsin...Yumurta sarısı hariç bütün malzemeler çırpıcı ile iyice karıştırılır.Kontrollü bir şekilde un eklenip yoğurulur.Hamur 10 dakika dinlendirilir.Cevizden daha küçük parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür.180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.Soğuyunca tepsiden kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder