14 Ekim 2018 Pazar

SÜTLÜ ŞAMBALİ

SÜTLÜ ŞAMBALİ
MALZEMELER
1. 5 su bardağı süt
1. 5 su bardağı toz şeker
500 gr irmik              
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Yoğurtla yapılan versiyondan daha aromatik bir tarif. Ben böylesini daha çok beğendim.
Önce şeker ve su tencereye alınır. Kaynayınca altı kısılıp 15 dakika kadar kaynatılır. İçine birkaç damla limon suyu sıkılıp 2 dakika daha kaynatılır.
Hamuru için şeker ve süt derin bir kapta iyice karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenip hafif sulu bir karışım yapılır. Sıvı yağla yağlanmış küçük dikdörtgen borcama dökülen hamurun üzeri örtülüp 1 saat bekletilir. Hamur dikdörtgen dilimlenir. Üzerine yarım fıstık parçaları batırılıp 170 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlı kesme izi olan yerlerden tekrar dilimlenir 1-2 dakika sıcağı çıkana kadar bekletilir. Sonra da şerbeti verilir. 2 saat şerbetini çeken tatlı servis edilebilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder