28 Eylül 2018 Cuma

PERİŞAN KURABİYE

PERİŞAN KURABİYE
MALZEMELER
Yarım paket margarin veya tereyağ( oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 küçük çay bardağı pirinç unu
1 büyük çay bardağı pudra şekeri
 1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı kuru üzüm
6-7 tane küçük doğranmış incir
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kadar un
Margarin, sıvı yağ, şeker, yumurta iyice karıştırılır. Nişasta, vanilin, kabartma tozu eklenir. Kontrollü bir şekilde un eklenerek yoğurulur. En son meyve ve yemişler eklenir. Hamurdan cevizden az küçük parça koparılıp şekil vermeden yağlı kağıt serili fırın tepsisine bırakılır. 180 dereceye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder