6 Eylül 2018 Perşembe

KAHVELİ KOKOŞ KURABİYE

KAHVELİ KOKOŞ KURABİYE
MALZEMELER
Yarım paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta ( sarısı hamura, akı dışına)  
1 yemek kaşığı granül kahve
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un
Üzerine bulamak için hindistan cevizi
Pişince elemek için kakao

Kahve 2 yemek kaşığı sıcak suda eritilir. Un hariç tüm malzeme karıştırılır. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapılır. 10 dakika dinlenen hamurdan küçük yuvarlaklar yapılır. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir. Soğuyunca kakao elenerek servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder