16 Eylül 2018 Pazar

KIBRIS TATLISI( KARE BORCAMA)

KIBRIS TATLISI
MALZEMELER
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
Keki için:
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
Yarım su bardağı sıvı yağ    
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ezilmiş ceviz içi  
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
4 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilin

  Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alalım. Kısık ateşte 10 dakika kaynayınca ocaktan alıp 1 paket vanilin ekleyelim. Telle çırpıp soğumaya bırakalım.
Keki için fırını 170 dereceye açıp ısınmaya bırakalım. Yumurta, şeker ve suyu çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Yağlanmış büyük kare borcama döküp 20-25 dakika kadar pişirelim.
Pişen keki fırından aldıktan 1 dakika sonra soğumuş durumdaki şerbeti dökelim. Kek soğurken muhallebiyi yapalım.
Süt, şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Kaynayınca ocaktan alıp vanilin ve toz krem şanti ekleyelim ve blender ile 3-5 dakika çırpalım. Soğuyan kekin üzerine yayıp bol hindistan cevizi ekelim. Buzdolabında en az 2-3 saat; mümkünse 1 gece dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder