16 Temmuz 2018 Pazartesi

TAVADA LAHMACUN

TAVADA LAHMACUN
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı ılık su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı kuru maya
6-6.5 su bardağı un
İç harcı için:
600 gram orta yağlı kıyma
4 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
Bir avuç maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı  biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1'er tatlı kaşığı karabiber,kimyon, kırmızı toz biber, tatlı pul biber
Damak tadınıza göre tuz
 Lahmacunu tavada orjinal tadında yapıp afiyetle yemek isteyenlere gelsin.
Öncelikle 5 bardak unu yoğurma kabına alalım. Unu havuz yapıp diğer malzemeleri ortaya dökelim. Yavaşça elimizle karıştırıp azar azar un ekleyelim. Elimize yapışan bir hamur olacak. Kaşıkla sıyırıp elimizi kurtarabiliriz. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Bu arada iç harcı hazırlayalım. Kıymamız ne kadar ince çekilmiş olursa o kadar iyi olur. Kıyma yarım yağlı makbuldür. Soğan ve biberi robotta çekelim. Kıymaya ekleyelim. Domates ve maydanozu da ayrıca çekip ekleyelim. Diğer malzemeleri de katıp yoğuralım.
Elimizi arada hafif yağlayarak hamuru mandalina boyutunda bezelere ayıralım. Yaklaşık 25 adet oluyor. Üzerine bez kapatalım. Bezelerden birini alıp unlayarak ince açalım. 1-1.5 yemek kaşığı kadar harcı hamurun üzerine yayalım.
Kapaklı tavamızı iyice ısıtalım. Kapakta delik varsa peçeteyle tıkayalım. Açtığımız hamuru tavaya alalım ve kapağını kapayalım. Kapak buharlanana kadar yüksek ateşte, daha sonra ise kısık ateşte ağzı kapalı pişirelim. Tepsiye alıp üzerini başka bir tepsiyle kapatalım. Biraz yumuşayınca afiyetle yiyebiliriz:)) Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder