28 Temmuz 2018 Cumartesi

TAHİNLİ RULO POĞAÇA

TAHİNLİ RULO POĞAÇA
  MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarısı üstüne)
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Arasına sürmek için:
11-12 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
 Susam
Tahinli rulo poğaça hem yapımı kolay, hem çok lezzetli bir tarif. Standart poğaçalardan sıkılanlara bire bir.
5 su bardağı unu havuz yapalım. Diğer malzemeleri havuza döküp karıştıralım. Sonra yavaş yavaş unu yedirerek hamuru yoğuralım. Kontrollü şekilde biraz daha un ekleyelim. Yumuşak ve biraz cıvık bir hamur yapalım.1 saat kadar üstü kapalı dinlendirelim. Hamuru ikiye bölelim. Elimizi ve tezgahı sıvı yağ ile yağlayıp hamuru elimizle açabildiğimiz kadar açalım. Arasına sürmek için tahin, yağ ve şekeri karıştıralım. Karışımdan 5 kaşık alıp üzerine yayalım. Köşeleri içe katlayıp tekrad tahin sürelim ve zarf gibi katlayalım. Tabağa alıp 10 dakika buzdolabında dinlendirelim. Tekrar tezgaha alıp elimizle açabildiğimiz kadar açalım. Arasına 1-2 kaşık daha karışım sürüp bol susam serptikten sonra hamuru rulo şeklinde saralım. 12 parçaya keselim. Üzerine hafif bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayalım. 15 dakika tepsi mayasını bekleyip yumurta sarısı sürelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Üzerine temiz bir bez örtüp 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder