14 Temmuz 2018 Cumartesi

KOLAY PASTA

YUVARLAK BORCAMA PRATİK PASTA
MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta  
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
Yarım portakalın kabuğunun rendesi
1 paket vanilin
1.5-2 çay bardağı un ( Yarım çay bardağı nişasta 1-1.5 çay bardağı un da olur)  
Keki ıslatmak için 3/4 çay bardağı süt
Kreması için:
1 paket toz  krem şanti
150 gr labne peynir
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
Üzerine:
Yarım paket çikolata sos
1 su bardağı süt
Sadece 2 saat beklese bile lezzetli bir pasta olmasına yetiyor:) Azıcık dilimler bozuk olabilir:)
Keki için yumurta, şeker ve sıcak suyu 5 dakika çırpalım. Sütü ekleyip tekrar çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş küçük yuvarlak borcama hamuru döküp 180 dereceye ısınmış fırının en alt rafında 15 dakika kadar pişirelim. Bu arada krema için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp çırpalım ve 10 dakika dolapta soğutalım. Keki fırından alınca başka bir yağlı kağıdın üzerine veya tepsiye ters çevirelim. İyice soğuyunca keki ikiye bölelim. Yarısını sütle ıslatalım. Kremanın yarısını kekin üzerine yayıp diğer keki de ıslayalım ve kremanın üzerine kapatalım. Kalan krema ile pastayı sıvayıp soğuması için dolaba kaldıralım. Çikolata sosu sütle karıştırıp pişirelim. Ara ara karıştırıp soğuttuktan sonra 1 saat dolapta beklemiş pastanın üstüne yayalım. En az 1 saat daha bekletip servis edelim. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder