18 Temmuz 2018 Çarşamba

PASTANE USULÜ AY ÇÖREĞİ

AY ÇÖREĞİ
MALZEMELER
Hamuru için:
100 gr (2dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
1 silme tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
Yarım çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç harç için:
5-6 dilim bayat kek
1 dolu yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı kadar su veya süt

 Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek kurabiye hamuru kıvamında bir hamur  yoğuralım. Üzerini  kapatıp dinlenmeye bırakalım.
İç harç için kek ve cevizi robotta çekelim. Derin bir kaseye alıp diğer katı malzemeleri de ekleyelim. Azar azar süt veya su ekleyerek yoğuralım. Harç da kurabiye hamuru kıvamında olacak. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra silindir şekli verelim.
Dış hamurumuzu  da cevizden az büyük parçalara ayıralım. İç harcın artmaması için kaç silindiriniz varsa dış hamuru o kadar parçaya ayırmanızı tavsiye ederim. Hamuru yuvarlayıp uzunlamasına açalım. Ucuna silindiri koyup yuvarlayalım ve elimizle büküp ay şekli verelim.
Üzeri için yumurta sarısına 1 çay kaşığı yoğurt ve birkaç damla zeytinyağ karıştırıp ayçöreklerine sürelim. File badem veya fındıkla süsleyebilirsiniz. Ben susam serptim.180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Yumurta sarısını sürdükten sonra çatalla çizerseniz orjinal şeklini vermiş olursunuz. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder