21 Temmuz 2018 Cumartesi

İKİ RENKLİ ETİMEK TATLISI

İKİ RENKLİ ETİMEK TATLISI
MALZEMELER
15 adet tuzsuz Etimek
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Krema için:
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
3  yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
Üst katman için:
1.5 su bardağı süt
2 paket kakaolu krem şanti (150 gr)
3 yemek kaşığı labne peyniri
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine:
1 paket çikolata sos                
2 su bardağı süt
Çikolatalı ve karamel şerbetli şahane bir etimek tatlısı tarifi...
Öncelikle şerbet için teflon veya seramik bir tencereye şekeri alalım. Kulplarından tutup arada çevirerek ama karıştırmayarak şekerin erimesini sağlayalım. Altın rengi alan şekere   hemen suyunu ekleyelim. Ilk aşamada sertleşip taş kesecek. Kaşığı alıp şeker tekrar eriyene kadar orta ateşte karıştıralım. Etimekleri büyük boy dikdörtgen borcama dizip kaşıkla şerbeti eşit şekilde üzerlerine gezdirelim. Onlar şerbeti çekerken kremamızı yapalım.
Tariflerin çoğunda sadece un var ama nişastayla karıştırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Un, şeker, nişasta ve sütü iyice karıştırıp ocağa alalım. Sürekli karıştırarak kaynatalım. 1 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilin ve tereyağ ekleyip karıştıralım. Etimeklerin üzerine yayıp oda sıcaklığına soğumasını bekleyelim. Krem şanti,pudra şekeri ve labne peyniri sütle çırpıp soğuyan tatlının üzerine yayalım. Tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım.Çikolata sosu için toz karışım ve sütü karıştırıp pişirelim. Ben ekstra 1 paket de 80 gr çikolata ekliyorum. Çikolataları içine atıp iyice karıştıralım. Ara ara karıştırıp soğutalım ve kıvam bulan tatlının üzerine kaşıkla  yayalım. 1 gece buzdolabında bekletip servis edelim.  Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder