7 Haziran 2018 Perşembe

BİSKÜVİLİ VE DAMLA SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ

BİSKÜVİLİ DAMLA SAKIZLI TAVUKGÖĞSÜ TATLISI
MALZEMELER
2 pakete yakın petibör bisküvi
Muhallebisi için:
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1.5 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket damla sakızlı vanilin

Tereyağı tencereye alıp eritelim. Unu ekleyip 5 dakika karıştırarak kavuralım. Toz şeker ekleyip 1 dakika daha karıştıralım. Çırpma teli ile karıştırarak sütünü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca 2 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Vanilini ekleyip blenderla karıştıralım. Kare borcamı ıslatıp 1 sıra bisküvi dizelim. Üzerine muhallebi yayıp 1 sıra daha bisküvi dizelim. Yine muhallebi döküp 1 sıra daha bisküvi dizelim. En üstüne muhallebiyi yayıp 3-4 saat buzdolabında soğutalım. Süsleyip servis edelim. Ben üzerine kakaolu     bisküvi, ceviz, fındık, hindistan cevizini robotta çekip yayıyorum. Çok lezzetli oluyor. Ama çikolata sosu da güzel olur. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder