22 Haziran 2018 Cuma

İNEGÖL KÖFTE

İNEGÖL KÖFTE
MALZEMELER
1 kg kıyma
1 çay bardağı galeta unu
2 adet rendelenerek suyu sıkılmış soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 küçük çay bardağı su
Kızartmak için tavanın tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ
Kıymayı yoğurma kabına alalım. Galeta unu,soğan,tuzu ekleyelim. Karbonatı ekleyip üzerine köpürmesi için limon suyunu dökelim. Azar azar su ekleyerek güzelce yoğuralım. Üzerine streç film çekip buzdolabında 1 gece bekletelim. Yağlı kağıdın arasına kıymanın yarısını alıp üzerini kağıtla kapattıktan sonra merdane ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açalım. Bıçakla dilediğimiz boyutta dikdörtgen kesip kızdırdığımız yağda sık sık çevirerek orta hararetli ateşte pişirelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder