28 Şubat 2018 Çarşamba

ETİ CİN KEK

ETİ CİN KEK                                          
MALZEMELER
Keki için:2 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 portakalın kabuğunun rendesi
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
2.5 çay bardağı un
Portakal peltesi için:
2 su bardağı portakal suyu
6-7 yemek kaşığı şeker
 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
Keki  ıslatmak için:
1 yemek kaşığı sıcak su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 küçük portakalın suyu
Üzerine kakaolu pasta süsü
 Keki için yumurta ve şekeri çırpıp süt, su, sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim. Katıları eleyerek ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Yağlanıp unlanmış tart kalıbına hamuru döküp 175 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar kızarana kadar pişirelim. Bu arada pelte malzemelerini karıştırıp tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Arada karıştırarak ılıtalım. Fırından aldığımız kekin üzerine bez örtüp 5 dakika dinlendirdikten sonra düz bir tabağa çevirelim. Bu sırada sıcak suda şekeri eritip portakal suyunu ekleyelim ve karıştıralım. Kürdanla keki delip portakal sulu karışımı dökelim. Ilık kekin üzerine ılık pelteyi dökelim. Birkaç saat soğuduktan sonra granül pasta süsünden bol bol serpip servis edelim. Aceleniz varsa buzdolabında 1 saat soğutmanız da yeterli olur. Afiyet olsun...



2 yorum: