12 Şubat 2018 Pazartesi

PORTAKALLI TRUFFLE

PORTAKALLI TRUFFLE
MALZEMELER
2 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı portakal suyu
Yarım portakalın kabuğunun rendesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Bulamak için pudra şekeri

Adım adım uygulandığında mis gibi portakal kokan, kek dokusunda şahane truffle yapabiliriz.
Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Unu ekleyip yoğuralım. Elden kurtulmayacak hamur yapışacak. Kaşıkla elden kurtarıp üzerine poşet geçirip toparlanması için buzluğa kaldıralım. 15-20 dakika toparlandıktan sonra çıkaralım. Elimizi çok çok az sıvı yağ ile yağlayıp küçük yuvarlaklar yapalım ve pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Pişmesi yeterli rengi dönmesin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder