10 Şubat 2018 Cumartesi

İNCİR RÜYASI

İNCİR RÜYASI
MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
 1 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
8-10 adet incir
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Yarım çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Sosu için:
7-8 kuru incir
1 su bardağı su
1 dolu tatlı kaşığı nişasta

Yumurta ve şekeri çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip karıştıralım. Daha önceden sıcak suda bekletip küp doğradığımız incirleri hafif unlayıp ekleyelim. Ceviz ve tarçını da ilave edip karıştırdıktan sonra silikon muffin kalıplarına harcı paylaştıralım. Kalıp silikon değilse yağlamalısınız. Porsiyonluk kalıbınız yoksa  kare borcama da dökebilirsiniz. 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Kekler soğurken şerbeti için su ve şekeri ocağa alalım. Kaynayınca 1 çay kaşığı limon suyu ekleyip 5 dakika kaynatıp altını kapatalım. Sıcak şerbeti soğuyan keklerin üzerine dökelim. Üzerine bir kapak kapatalım. Tatlılar şerbetini çekerken sosunu yapalım. İncirleri minik doğrayıp 1 su bardağı sıcak su ekleyelim. Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişsin. Iyice yumuşayınca blender ile çekelim. Suyu bitmişse ama yumuşamamışsa biraz su ekleyebilirsiniz. Nişastayı ekleyip ocakta 2 dakika karıştırarak pişirdikten sonra sosu soğumaya bırakalım. Soğuyan sosu tatlıların üzerine paylaştırıp 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder