19 Aralık 2017 Salı

YUMOŞ POĞAÇA

YUMUŞAK POĞAÇA
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarılar üstüne)
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

5 su bardağı unu havuz yapalım. Diğee malzemeleri havuza döküp karıştıralım. Sonra yavaş yavaş unu yedirerek hamuru yoğuralım. Un takviyesi gerekecektir. Yumuşak ve biraz cıvık bir hamur yapalım. Üzeri kapalı 1 saat kadar dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım ve yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye dizelim
 15 dakika tepsi mayası bekleyip üzerine yumurta sarısı sürelim. Ben 1 tepsiyi sade birini peynirli yaptım. Peynirlileri cevizden az büyük bezelerle yaptım ama çok güzel kabaran bir hamur olduğu için boyutları misafir için ideal oldu. 190 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder